Ghid de amenajare: Cum decorezi o cameră mică de adolescenți

Home » Blog » Ghid de amenajare: Cum decorezi o cameră mică de adolescenți

 

În foarte multe cazuri, mai ales dacă locuiești într-un apartament, te vei confrunta cu camere de dimensiuni reduse, care pot părea o mare bătaie de cap atunci când vine vorba de amenajare. Însă există suficiente trucuri pe care le poți folosi pentru a crea iluzia unui spațiu mai mare, iar camera adolescentului tău nu face o excepție. Poți amenaja ușor o cameră care nu doar să fie funcțională și să acopere toate nevoile pe care le are, cât și să întrunească toate cerințele sale bazate pe gusturile personale de stil și design. Pentru orice adolescent camera este un aspect extrem de important pentru că își va dori să își scoată în evidență preferințele și personalitatea, dar, mai ales, își va dori să fie destul de confortabilă încât să se refugieze sau să petreacă timp alături de prietenii. Iată câteva sugestii care te vor ajuta să obții camera viselor sale, chiar dacă spațiul este limitat.

 

 

Încorporează stilul adolescentului tău

 

 


PAT ROMANTICA

 

Doar pentru că adolescentul tău are o cameră de dimensiuni reduse, asta nu înseamnă că nu poți introduce anumite piese de mobilier pe care și le dorește, precum un fotoliu normal sau chiar unul suspendat de tavan, tip ou, cum este foarte la modă, în special printre adolescenți și tineri. Mulți adolescenți preferă un design modern și contemporan, care este foarte ușor de obținut într-un spațiu redus. Cu toate acestea, dacă înclină către un design mai tradițional și eclectic, chiar și acesta poate fi obținut cu un pic de atenție.

Secretul pentru a obține o cameră reușită este să ai întotdeauna în minte proporțiile. Dacă adolescentul tău iubește liniile curbe și multe elemente decorative din pluș, atunci integrează un fotoliu care să coincidă cu preferințele sale, dar păstrează restul mobilierului simplu, fără să fie încărcat. Cel mai important, pentru a obține o cameră reușită, este să existe comunicare între tine și copilul tău, pentru a te asigura că te încadrezi în bugetul de care dispui, că poți lucra cu spațiul pe care îl ai, dar, în același timp, că respecți personalitatea și gusturile sale, astfel încât să se regăsească în designul camerei. În acest fel, vei reuși să mulțumești pe toată lumea și vei avea un adolescent fericit și recunoscător pentru dormitorul său.

 

 

Alege mobilier multifuncțional

 

 


PAT CU LADĂ LOFTER

 

Mobila multi funcțională este o modalitate perfectă de a obține o cameră practică, dacă spațiul nu îți permite să folosești mai multe piese de mobilier. În acest fel te vei asigura că toate nevoile adolescentului tău sunt atinse, fără a face vreun compromis. Dacă în camera sa este TV, atunci, în loc de a-l poziționa pe o masă sau o comodă, mai bine montează-l pe perete. În acest fel vei salva foarte mult spațiu, pe care îl poți folosi altfel. De asemenea, ia în vedere achiziționarea unor piese de mobilier care dispun de spațiu pentru depozitare, cum este patul, spre exemplu. Astfel, va reuși să își țină toate lucrurile și obiectele personale la locul lor, evitând aglomerarea. Rafturile sunt și ele niște opțiuni excelente într-o cameră de dimensiuni reduse pentru că, pe lângă elementele decorative, sunt foarte utile pentru așezarea cărților.

O canapea este și ea o variantă bună care să înlocuiască patul în camera adolescentului tău pentru că va servi drept un loc ideal pentru relaxare, pentru lectură sau chiar și pentru momentele în care este vizitat de către prietenii săi. Chiar dacă nu va strânge zilnic canapeaua, este o piesă de mobilier multifuncțională de care se va putea bucura în ce fel dorește. Important este să aibă suficient spațiu și să fie destul de confortabilă pentru a avea parte de un somn odihnitor.

 

 

Folosește culorile îndrăznețe cu atenție

 

 


PAT DARK METAL

 

Majoritatea adolescenților preferă culorile puternice și îndrăznețe pentru că se identifică cu acestea. Chiar dacă ai de-a face cu o cameră de dimensiuni reduse, nu înseamnă că nu îi poți oferi copilului tău ceea ce vrea în materie de culoare. Cu toate acestea, trebuie să ai grijă să nu folosești culorile în exces, în caz contrar riști să încarci foarte mult camera. Cea mai bună soluție într-o cameră mică este să creezi un perete de accent în culoarea pe care și-o dorește și să asortezi cu acesta elementele decorative, dar folosite în cantități reduse.

O modalitate perfectă de a adăuga culoare este covorul. Un covor într-o culoare închisă va reuși să echilibreze aspectul încăperii. Este și un mod excelent de a adăuga puțină textură încăperii, însă trebuie să fii atent ca acesta să coincidă cu gusturile copilului tău.

De asemenea, nu uita de tavan. Nu este obligatoriu să fie alb. Poate servi drept pânză perfectă pentru a crea un mozaic sau un model original, transformându-se ușor într-un punct de interes al camerei. Poți, inclusiv, să îi oferi adolescentului tău mână liberă în pictarea pereților pentru că va deveni rapid o activitate foarte plăcută pentru acesta, iar satisfacția va fi pe măsură atunci când va obține un look creat de el.

 

 

Nu te limita când vine vorba de pat

 

 


PAT DYNAMIC

 

Doar pentru că nu ai foarte mult spațiu la dispoziție, nu înseamnă că trebuie să alegi un pat mic, care nu este prea încăpător. Până la urmă, patul este una dintre cele mai importante piese de mobilier din orice dormitor și trebuie să te asigur că este suficient de spațios și de confortabil pentru ca adolescentul tău să aibă parte de un somn bun. Ai foarte multe opțiuni din care poți alege și la fel de multe modele, indiferent că este vorba de paturi cu sau fără tăblie, cu sau fără spațiu pentru depozitare. Important este să găsești ceva care să fie pe gustul său și care să aibă designul potrivit.

 

 

Oferă-i suficient spațiu pentru depozitare

 

 


DULAP CU UȘI GLISANTE DYNAMIC

 

Spațiul pentru depozitare este un aspect care nu trebuie absolut deloc neglijat pentru că este o necesitate pentru orice adolescent, mai ales dacă vorbim despre o cameră mică. Oferindu-i suficient spațiu pentru depozitare eviți ca dormitorul să devină supraaglomerat și dezorganizat și îți încurajezi copilul să își mențină obiectele personale în ordine. Alege piese de mobilier care maximizează spațiul pentru depozitare. Investește într-un dulap de dimensiuni mai mari, încearcă să te orientezi către noptiere și paturi cu spațiu pentru depozitare.

 


Abonare Newsletter
KidsHome
Facebook Instagram
© Copyright 2024 Kidshome.ro
Web design by Royalty
Tel: 0371 902 861
Mobil: 0774670581
Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00
Suport clienti

office@kidshome.ro
comenzi@kidshome.ro

Parte a ITC
© Copyright 2024 Kidshome.ro
Web design by Royalty
Produsul a fost adaugat in cos