Mocheta în dormitor. Argumente pro și contra

Home » Blog » Mocheta în dormitor. Argumente pro și contra

 

 

Colectia Rustic


COLECȚIA RUSTIC

 

 

Mocheta este una dintre cele mai populare alegeri În ceea ce privește dormitorul, pentru că este un material moale și călduros, un aspect de multe ori necesar în dormitorul unui copil. Îți oferă o senzație aparte de confort, oferă un aspect luxos dormitorului și este o placere să umbli desculț pe ea. Cu toate acestea, motivele pentru care mulți aleg mocheta este posibil, pentru tine, să fie un dezavantaj. Iată câteva argumente pro și contra:

 

 

Argumente pro:

  • Izolează termic: Mocheta, dacă este confecționată dintr-un material gros și de calitate, izolează podeaua. Va minimaliza pierderile de căldură, iar dormitorul se va menține călduros în zilele reci de iarnă.
  • Reduce zgomotul: Mocheta poate absorbi zgomotele de afară, menținând dormitorul mai liniștit. Este cel mai bun material când vine vorba de acest aspect.
  • Are preț accesibil: Prețul este alt motiv pentru care mulți oameni optează pentru o mochetă în dormitorul copiilor. Comparativ cu alte opțiuni, mocheta este mult mai ieftină și poți cumpăra un model care să fie de calitate la un preț mai bun decât dacă ai opta pentru o podea confecționată din lemn masiv. Cu toate acestea, dacă dorești o mochetă cu amestec de lână, spre exemplu, atunci prețul va crește.
  • Este o suprafață moale: Acest aspect poate deveni o măsură de siguranță când ai copii. Atunci când copilul tău se joacă și cade, mocheta este mult mai probabil să îl ferească de răni. Este o suprafață moale, care atenuează căderea, spre deosebire de lemn.

 

 

Argumente contra:

  • Greu de menținut curate: Petele cauzate de lichide sau mâncare pătrund adânc în țesătura și multe dintre ele rămân permanent sau sunt extreme de greu de curățat. De asemenea, mocheta tinde să atragă praf și microorganisme, ceea ce înseamnă că este mai greu să menții aerul curat în cameră.
  • Atrage alergeni: Mocheta atrage polen sau alte particule care cauzează alergii. Chiar dacă aspiri des, tot nu înlături complet alergenii, pentru că aceștia rămân blocați în suprafața mochetei. Dacă cel mic suferă de alergii, nu este o opțiune bună pentru acesta. Orientează-te către o suprafață mai ușor de curățat și întreținut, precum lemnul.
  • Nu este reciclabilă: Dacă dorești să arunci mocheta veche, să ai în vedere că, de cele mai multe ori, aceasta nu poate fi reciclată. Materialele sintetice din care este confecționată nu sunt sustenabile.

Abonare Newsletter
KidsHome
Facebook Instagram
© Copyright 2024 Kidshome.ro
Web design by Royalty
Tel: 0371 902 861
Mobil: 0774670581
Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00
Suport clienti

office@kidshome.ro
comenzi@kidshome.ro

Parte a ITC
© Copyright 2024 Kidshome.ro
Web design by Royalty
Produsul a fost adaugat in cos