Sugestii de podea pentru camera copilului

Home » Blog » Sugestii de podea pentru camera copilului

 

Camera copilului este locul în care bebelușul tău își începe viața, în care descoperă lumea și în care petrece timp jucându-se alături de părinții săi. Tocmai din acest motiv trebuie să te asiguri, atunci când o amenajezi, că va îndeplini toate condițiile de siguranță și funcționalitate, fără a uita de aspect. La fel ca piesele de mobilier și elementele decorative, și podeaua este un aspect important de care trebuie să ții cont atunci când gândești camera perfectă. Începând de la vârsta 1 an-2 va fi locul în care își va desfășura majoritatea activităților recreative, în care va învăța să meargă și va trebuie să te asiguri că va face aceste lucruri într-un mod confortabil și în siguranță, dar, în același timp și că îți vei proteja podeaua împotriva deteriorării. Dacă ești în impas și nu știi exact pentru ce podea să optezi, atunci ține cont de una dintre sugestiile noastre.

 

 

Mocheta

 

 


PĂTUȚ TRANSFORMABIL MASALI MOCHA

 

Din punct de vedere al confortului, mocheta este podeaua ideală pentru camera unui bebeluș, pentru că va reuși de fiecare dată să-ți protejeze copilul din a se răni în eventualitatea în care acesta va cădea. Cu toate acestea, mocheta este, în același timp, și un calvar în ceea ce privește curățarea și menținerea, și, pe lângă asta, va acumula foarte mult praf și alte tipuri de bacterii dăunătoare pentru sistemul respirator. Din acest motiv, dacă unul dintre membrii familiei tale suferă de alergii sau astm, mocheta este un tip de podea ce trebuie neapărat evitat.

Dacă tu consideri, chiar și așa, că mocheta este alegerea perfectă pentru tine și, mai ales, pentru camera infantului, atunci orientează-te către tipuri care să nu pună în pericol sănătatea copilului tău. În loc să alegi mochetă confecționată din materiale sintetice precum nailonul, optează pentru fibre naturale precum lâna, bumbacul etc., iar în acest fel, te vei asigura că îți ții departe bebelușul de chimicalele regăsite în fibrele sintetice pe care mochetele mai ieftine le emană.

Dacă, totuși, consideri mocheta din fibre naturale ca fiind un pic peste bugetul tău și dorești să rămâi la cea care este mai accesibilă, atunci, înainte de a-ți aduce copilul acasă, asigură-te că a avut suficient timp să se aerisească, astfel încât toate chimicalele anterior menționate să fie eliminate din aer.

 

 

Lemnul masiv

 

 


LEAGĂN STAR

 

Extrem de rezistentă, durabilă, dar mai ales ușor de curățat, podeaua din lemn masiv este o alegere care va oferi camerei un aspect clasic și plin de stil, fiind o opțiune excelentă, mai ales atunci când copilul tău va crește suficient de mare pentru a-și amenaja singur camera. Totuși, din nefericire, deși rezistentă, și podeaua din lemn masiv poate fi deteriorată, mai ales de către un copil mic care are tendința să verse lichide, să coloreze pe jos sau orice altceva îi mai trece prin cap să facă. Iar dat fiind faptul că lemnul masiv este o alegere destul de costisitoare de podea, îți vei dori să te bucuri de el cât mai mulți ani de acum încolo. Din acest motiv, dacă ai ales acest material sau era deja prezent în camera infantului, atunci ai în vedere achiziționarea unui covor de dimensiuni mai mari pentru a proteja atât podeaua, cât și copilul de potențialele lovituri cauzate de o suprafață atât de tare.

 

 

Bambusul

 

 


COMODĂ NATURA BABY

 

Bambusul este o opțiune ideală pentru a înlocui lemnul masiv din mai multe puncte de vedere. În primul rând, ca preț este mult mai accesibil, nefiind atât de costisitor de achiziționat și de întreținut, ceea ce îl face să fie una dintre cele mai ieftine variante sustenabile de podea. În al doilea rând, îți va oferi aceleași beneficii pe care le are și lemnul masiv, precum rezistența, durabilitatea și, mai ales, ușurința de a fi curățat. Iar ca un bonus, este foarte rezistent la zgârieturi sau alte eventuale deteriorări.

Bambusul este un lemn care nu necesită să fie stropit cu pesticide periculoase, ceea ce înseamnă că este un material organic, care nu dăunează omului și este, mai ales, o alegere ideală pentru cei ce își doresc să protejeze natura folosind materiale eco. Este versatil, iar aspectul său variază în funcție de modul în care acesta a fost procesat, ceea ce înseamnă că vei reuși, cu siguranță, să găsești ceva care să se potrivească și care să fie pe gustul tău.

 

 

Parchetul din plută

 

 


PĂTUȚ CU BALANSOAR ALB

 

O variantă relativ nouă în materie de pardoseală, parchetul din plută este un material anti-alergenic și anti-bacterian, în mod natural, ceea ce înseamnă că este o opțiune de podea foarte potrivită pentru camera unui copil. Spre deosebire de podeaua din lemn masiv, parchetul din plută este mai moale și mai călduros, oferindu-i, astfel, copilului tău o suprafață sigură și confortabilă pe care acesta să se joace, ferindu-l mult mai bine de potențiale răni cauzate de căzături.

La fel ca bambusul, și parchetul din plută este o alegere sustenabilă, dacă dorești să te orientezi doar către materiale prietenoase cu mediul. De asemenea, fiind un material organic, nu emană în aer chimicale periculoase care ar putea dăuna sănătății oricărui bebeluș, iar ca un bonus, izolează și mențină căldura destul de bine pe timpul iernii.

Așa cum spuneam, parchetul de plută este un material relativ nou, tocmai de aceea există posibilitatea să nu mai fi văzut până acum cum arată sau să nu ai prea multe informații despre acesta. Însă, spre deosebire de bambus care este un material destul de dur, este mai susceptibil la tocire, dar chiar și așa, rămâne un material destul de rezistent și de durabil, cu o rezistență de până la 15 ani.

 

 

Parchetul laminat

 

 


DULAP CU TREI UȘI ROMANTICA

 

În afara mochetei, parchetul laminat este cam cea mai accesibilă ca preț opțiune de pardoseală. Este o altă alternativă a lemnului masiv, care este mult mai ușor de instalat. Destul de durabil, ușor de curățat și rezistent la zgârieturi, parchetul laminat nu este o alegere proastă din acest punct de vedere atunci când vine vorba de camera unui copil, indiferent de vârsta acestuia.

Cu toate acestea, este confecționat din fibre sau particule de lemn presate și este tratat, de cele mai multe ori, cu diverse substanțe chimice care pot fi chiar și toxice. Din acest motiv, majoritatea parchetului laminat produce vapori destul de periculoși și este bine, dacă ai posibilitatea, să îl eviți. Dacă nu găsești pe piață un parchet laminat netratat cu asemenea substanțe, atunci orientează-te către opțiuni organice precum linoleumul natural, bambus sau parchet din plută.


Abonare Newsletter
KidsHome
Facebook Instagram
© Copyright 2024 Kidshome.ro
Web design by Royalty
Tel: 0371 902 861
Mobil: 0774670581
Luni - Vineri: 10:00-19:00,
Sambata: 10:00-14:00
Suport clienti

office@kidshome.ro
comenzi@kidshome.ro

Parte a ITC
© Copyright 2024 Kidshome.ro
Web design by Royalty
Produsul a fost adaugat in cos